بازدید استاندار تهران از شرکت «سایپا»

محمدصادق معتمدیان:‌ با وجود مشکلات اقتصادی، تداوم تولید در صنایع مختلف به‌ویژه خودروسازی، اهمیت ویژه‌ای دارد

استاندار تهران در ادامه برنامه‌های «یکشنبه‌های صنعتی» که با هدف بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی استان تهران برگزار می‌شود، از شرکت سایپا بازدید به عمل آورد و ضمن تاکید بر حمایت دولت از تولید وسایل نقلیه برقی، پیشنهاد ساخت خودروهای دونفره برقی و بنزینی را برای کاهش ترافیک و آلودگی هوای پایتخت مطرح کرد.

محمدصادق معتمدیان همچنین در جلسه‌ای با مدیران این شرکت، با اشاره به چالش‌های اقتصادی ازجمله نوسانات ارزی و تحریم‌ها، بر اهمیت حمایت از تولید داخلی تأکید کرد و گفت: «با وجود مشکلات اقتصادی، تداوم تولید در صنایع مختلف به‌ویژه خودروسازی، اهمیت ویژه‌ای دارد.»

وی افزود: «در بازدید امروز، موانع و چالش‌های پیش روی سایپا بررسی شد و به‌زودی جلسه‌ای در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای حل این مشکلات برگزار خواهد شد.»

توسعه حمل‌ونقل برقی از عمومی تا شخصی؛ در اولویت دولت

معتمدیان یکی از موضوعات مهم سایپا را زیان انباشته این شرکت عنوان کرد و ادامه داد: «امیدواریم با مدیریت علی شیخ‌زاده، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، این چالش برطرف شود تا سایپا بتواند خدمات بهتری به مردم ارائه دهد.»

وی با تاکید بر اهمیت جلب اعتماد عمومی اظهار کرد: «اعتماد مردم، سرمایه‌ای گران‌بهاست و لازم است که خودروسازان با عمل به تعهدات خود، رضایت مشتریان را جلب کنند؛ دولت نیز در این مسیر از صنایع خودرویی حمایت خواهد کرد.»

استاندار تهران با اشاره به نقش صنعت خودرو در کاهش آلودگی هوا و بهبود شرایط زیست‌محیطی، گفت: «توسعه ناوگان حمل‌ونقل برقی ازجمله تاکسی‌ها، اتوبوس‌ها و خودروهای شخصی، در اولویت دولت قرار دارد و از تولیدکنندگان داخلی در این حوزه حمایت خواهد شد.»

وی همچنین درباره چالش‌های تامین انرژی، اظهار کرد: «با مدیریت مناسب، قطعی برق در بخش‌های خانگی و صنعتی به حداقل رسیده است، اما همچنان نوسانات انرژی وجود دارد. برای رفع این مشکل، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در دستور کار است.»

معتمدیان با اشاره به نامگذاری امسال در حمایت از تولید، بر اهمیت بازدیدهای میدانی از صنایع تأکید کرد و گفت: «هدف ما این است که با حضور در واحدهای تولیدی، مشکلات را از نزدیک بررسی کرده و در چارچوب ظرفیت‌های قانونی، موانع را برطرف کنیم.»

وی اضافه کرد: «در بازدید از سایپا، مسائل متعددی در حوزه بانکی، بیمه و تامین اجتماعی مطرح شد که برای حل آن‌ها نیاز به هماهنگی با دستگاه‌های مربوطه داریم. همچنین، در زمینه زیرساخت‌های انرژی، گزارش‌های خوبی ارائه شد. خوشبختانه، در یک ماه اخیر، قطعی برق در واحدهای تولیدی ازجمله سایپا نداشتیم. با این‌حال، از مدیران صنایع انتظار داریم که در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر پیشگام باشند.»

برگزاری جلسات هم‌اندیشی برای توسعه خودروهای برقی

استاندار تهران در ادامه سخنان خود به موضوع تردد خودروهای تک‌سرنشین در تهران اشاره کرد و گفت: «یکی از مشکلات اصلی پایتخت، ترافیک سنگین ناشی‌از خودروهای تک‌سرنشین است. بدین جهت سایپا می‌تواند با طراحی و تولید خودروهای دو نفره برقی یا بنزینی، به کاهش ترافیک و آلودگی هوا کمک کند.»

وی تصریح کرد: «جلسات هم‌اندیشی برای توسعه خودروهای برقی با محوریت معاونت اقتصادی استانداری تهران برگزار خواهد شد و تا پایان سال، نتایج این جلسات برای تصمیم‌گیری نهایی به دولت ارائه خواهد شد.»

معتمدیان در پایان تأکید کرد: «حمایت دولت از خودروسازان داخلی به‌ویژه در حوزه تولید خودروهای برقی، تداوم خواهد داشت و صنایع خودرویی نیز باید با به‌کارگیری راهکارهای نوین، در جهت کاهش آلودگی هوا و بهبود کیفیت حمل‌ونقل شهری گام بردارند.»

ضرورت بهره‌گیری از توان داخلی و بهبود فرآیندها

در همین حال، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در بازدید از شرکت سازه گسترسایپا بر ضرورت بهره‌گیری از توان داخلی و بهبود فرآیندهای مهندسی تأکید کرد و با بیان نقش مهم سازه‌گستر در زنجیره تامین، خواستار اولویت‌بندی طراحی و مهندسی قطعات و اصلاح ساختارهای فرآیندی برای بهبود و توسعه زنجیره تأمین در صنعت خودرو کشور شد.

علی شیخ‌زاده به همراه محمدرضا شیخ‌عطار؛ عضو هیات‌مدیره و قائم‌مقام مدیرعامل در حوزه شرکت‌های تولیدی و تامین گروه، مهدی رادمنش؛ قائم‌مقام مدیرعامل در توسعه محصول و جمعی از مدیران گروه سایپا از شرکت سازه‌گسترسایپا بازدید کردند.

در این بازدید، مدیرعامل گروه سایپا ضمن آشنایی نزدیک با فرآیندهای تامین این شرکت، بر نقش کلیدی آن در زنجیره تامین گروه خودروسازی سایپا تاکید کرد. شیخ‌زاده در جریان این بازدید اظهار کرد: «با همدلی کارکنان و اعتماد به توان داخلی می‌توان از ظرفیت‌های موجود به بهترین شکل ممکن استفاده کرد و با تصمیم‌گیری‌های به‌موقع، از چالش‌های فعلی صنعت خودرو عبور کرد.»

وی در ادامه با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از تجربه بدنه کارشناسی در حل مسائل، گفت: «مدیران ارشد باید علاوه بر جلسات معمول با مدیران و معاونان، نشست‌هایی با کارشناسان برگزار کنند. در این جلسات، مشکلات و موضوعات به‌صورت شفاف‌تر مطرح می‌شود و می‌توان راهکارهای بهتری یافت.»

۵۰ درصد چالش‌های صنعت خودرو درون‌زا هستند

مدیرعامل گروه سایپا با نگاهی به تاریخچه صنعت خودرو کشور، تصریح کرد: «صنعت خودرو طی سه دهه اخیر تاکنون مسیر مشخصی را طی کرده است. در دهه اول، این صنعت مراحل ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها را پشت سر گذاشت. در دهه‌های بعد، بیشتر به بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها پرداخته شد. اما اکنون، اگر روند بهسازی و انطباق با شرایط جدید صورت نگیرد، این صنعت با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد.»

وی با تاکید بر این‌که مشکلات داخلی سهم قابل توجهی از موانع صنعت خودرو را تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: «اگرچه مشکلات بیرونی نیز بر این صنعت تحمیل می‌شود، اما حدود ۵۰ درصد چالش‌ها درون‌زا هستند و نیازمند اصلاحات از درون مجموعه‌ها هستند.»

شیخ‌زاده با بیان نقش حیاتی واحد اقتصادی سازه‌گستر سایپا در زنجیره تامین، تاکید کرد: «ساختار ذهنی و فرآیندی این حوزه باید اصلاح شود تا بتوان به موفقیت‌های بیشتری دست یافت. در این راستا، قیمت‌گذاری هدف، باید با دقت و با رویکردی مهندسی‌شده انجام شود، چراکه تعیین اهداف قیمتی یک علم تخصصی است.»

وی ادامه داد: «در شرکت سازه‌گستر، طراحی و مهندسی قطعات باید در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته و پس از آن، مباحث تامین مورد توجه قرار گیرد. همچنین زنجیره تامین باید با تاکید بر مهندسی تکوین، تامین و کیفیت به‌طور هم‌زمان تقویت شود.»

مدیرعامل گروه سایپا در پایان تأکید کرد: «با تمرکز بر مباحث مهندسی و اصلاح فرآیندهای داخلی، می‌توان آینده‌ای روشن‌تر برای صنعت خودرو و زنجیره تامین رقم زد.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =